Perić i Bjelica otkrivaju za „Glas“ šta će dalje nakon poraza na izborima

Marijana Miljić Bjelovuk
Perić i Bjelica otkrivaju za „Glas“ šta će dalje nakon poraza na izborima

BANjALUKA - Ostajemo u politici za sada. Ima posla, a i do penzije je još koja godina, tako ukratko opisuju dalji angažman SDS-ovi kadrovi Vasilije Perić i Milovan Bjelica koji su nakon šest, odnosno tri osvojena mandata izgubili bitku na održanim lokalnim izborima za prve ljude u svojim lokalnim zajednicama.

Perić, koji je prvi put na prijevremenim izborima 2001. godine izabran za načelnika Ugljevika i od tada, pa sve do oktobra ove godine, nije izgubio nijedne izbore, navodi da nastavlja da se bavi politikom, ali i otkriva šta je bio razlog zbog čega je u nedjelju izgubio izbornu bitku za prvog čovjeka ove opštine.

- Politički protivnici ovdje imaju ogromno preduzeće (RiTE Ugljevik) koje ima promet od 180 miliona maraka. Oni su, dakle, imali ogromne resurse. Imaju oni određene interese u Ugljeviku za koje će se u budućnosti vidjeti i zapravo kakvi su - rekao je “Glasu Srpske” Perić.

Navodi i da će razmisliti o daljem svom političkom angažmanu, ali i naglašava i da ostaje član SDS-a.

- Od početka sam tu, ali sa organima stranke kako na opštinskom tako i na centralnom nivou vidjeću kako i na koji način dalje. Uvijek sam spreman da prepustim mjesto onima koji eventualno imaju više energije i koji se bore. O tome ćemo svakako razgovarati - kazao je Perić, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SDS-a u Ugljeviku.

Kada je riječ o daljem angažmanu i radnom statusu, Perić navodi da će vidjeti šta i kako dalje kada sumira sve utiske.

- Posla ima. I do penzije je ostalo nekih pet-šest godina. Vidjeću. O tom potom - naveo je Perić.

Bjelica koji je kao kandidat SDS-a po prvi put za načelnika opštine na istoku Srpske izabran 2012. godine, a reizabran 2016. i 2020. godine izgubio je trku za novi mandat, a on navodi da se u nedjelju desila velika prevara na Sokocu.

- Niz je neregularnosti. Ubrzo ću se o tom pitanju obratiti javnosti i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK). Nisam od onih koji plaču, kukaju i žale se, ali neću dozvoliti da me neko pravi budalom  - rekao je “Glasu” Bjelica i dodao da i dalje ostaje u SDS-u te podsjeća da je i predsjednik Opštinskog odbora stranke na Sokocu.

Naglašava i da će raditi na učvršćivanju stranke te navodi da su ostvarili solidan rezultat, odnosno da su ostali na nivou broja glasova koji su ostvarili i na izborima održanim 2020. godine.

Bjelica navodi i da je stekao uslove za starosnu penziju, ali ne i za penziju na osnovu godina radnog staža.

- Nedostaje mi devet godina radnog staža kada sam bio smijenjen. Tada nisam imao pravo na rad. Zbog prekida u radnom odnosu od marta 2003. do 2012. godine nemam uslove za penziju na osnovu godina rada. Vidjeću još šta ću. Problem je što su meni uvedene i sankcije od strane SAD tako da je sporno bilo kakvo dalje zaposlenje jer nemam ni žiro-računa - zaključio je Bjelica.

Optužbe

Milovan Bjelica rekao je da je predsjednik Opštinske izborne komisije Dragan Bašević u nedjelju na lokalnim izborima napravio darmar.

- On je fizički napao posmatrača iz SDS-a. Taj incident je prijavljen policiji. Stalno se ponašao bahato - rekao je Bjelica i dodao da su tražili ponovno prebrojavanje glasova na jednom biračkom mjestu uz prisustvo policije zbog bezbjednosti članova biračkog odbora i posmatrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana