Patrijarh Porfirije stigao u Bratunac, počela liturgija

GS
Foto: RTRS

BRATUNAC - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u Bratunac, gdje služi liturgiju i pomen za 3.267 Srba ubijenih u srednjem Podrinju i Birču povodom obilježavanja 32 godine od srpskog stradanja na ovom području.

Patrijarha Porfirija su pred Crkvom Uspenja Presvete Bogorodice dočekali Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, premijeri Srpske i Srbije Radovan Višković i Miloš Vučević i vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, piše ATV.

Njegovu svetost dočekali su i ministri u vladama Srpske i Srbije, načelnici brojnih opština, te više arhijereja Srpske pravoslavne crkve i mnogobrojni vjernici.

Srpski patrijarh će nakon liturgije služiti kod centralnog spomen-krsta parastos za 3.267 ubijenih srpskih civila i vojnika iz regije Birač i srednjeg Podrinja u proteklom ratu.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvuju i najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije.

Obilježavanje 32 godine od stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Birču organizuje Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Naziv ovogodišnjeg programa je "32 godine, zločin bez kazne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana