Parlamentarna skupština NATO-a prepoznaje BiH kao saradnika

Srna
Parlamentarna skupština NATO-a prepoznaje BiH kao saradnika

SARAJEVO- Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović i njegov zamjenik Obren Petrović razgovarali su u Sofiji sa generalnim sekretarom PSNATO-a Ruksandrom Popa koja je istakla da BiH prepoznaju kao saradnika.

Popa je navela da je upravo zbog toga razmatrano unapređenje statusa i povećanje broja članova delegacije Parlamentarne skupštine BiH.

Delegacija iz BiH učestvuju na proljetnom zasjedanju PSNATO-a. Prvi dan otvoren je sjednicama Odbora za ekonomiju i sigurnost, Odbora za nauku i tehnologiju, te Odbora za odbranu i sigurnost PSNATO-a, a na kojem se razmatra i preliminarni nacrt izvještaja "„Zapadni Balkan: Obnovljeni sigurnosni izazovi na pragu NATO-a".

Prilikom susreta sa Popom naglašeno je da posvećenost PSNATO-a BiH i regionu pokazuju i izvještaji koji su na dnevnom redu odbora, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Istaknuto je i da je posjeta Briselu Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost sigurnost Parlamentarne skupštine BiH ocijenjena uspješnom i primjerom dobre prakse koja se treba nastaviti.

Sastanak sa Popom je zaključen razgovorom o predstojećim aktivnostima PSNATO-a, kao i najavom idućeg proljetnog zasjedanja u Dejtonu koje će, kako je rečeno, i samim mjestom održavanja biti posvećeno obilježavanju godišnjice potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana