Parastos za poginule i obilježavanje Dana Igmanske brigade

RTRS
Parastos za poginule i obilježavanje Dana Igmanske brigade

Na groblju u Bratuncu danas je obilježen Dan Igmanske brigade Vojske Republike Srpske služen je parastos i položeni su vijenci na spomen-obilježje.

Ova brigada branila je i odbranila položaje oko Hadžića i učestvovala u odbrani i na drugim ratištima oko Sarajeva.

Brigada ja imala 185 boraca koji su poginuli a posmrtni ostaci preneseni nakon egzodusa na bratunacko groblje, na današnji dan stradalo je 32 vojnika

Upravo zbog ovih žrtava ali i zbog ostalih stradalih koji su dali svoje zivote za stvaranje Republike Srpske, dužnost svih je da je sačuvamo, posebno u ovim vremenima kada je najugroženija, poručeno je danas na obilježavanju.

Cvijeće na spomen-obilježje poginulim Srbima sa sarajevskog ratišta u bratunačkom groblju položili su predstavnici opštine, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, Boračke i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Bratunca, Udruženja logoraša regije Birač, Žena žrtava rata kao i formacijskih struktura koje su činile Igmansku brigadu.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti poginulim na bratunačkom groblju prisutni su posjetili i Vojničku spomen-sobu u Bratuncu, gdje je takođe položeno cvijeće i odata počast poginulim borcima.

Današnje obilježavanje Dana Igmanske brigade nastavljeno je druženjem bivših saboraca koji su iz raznih krajeva došli da prisustvuju ovom događaju i odaju poštu poginulim i umrlim saborcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana