Pandurevićeva Vukoviću: SDS nije ničiji privjesak

Srna
Pandurevićeva Vukoviću: SDS nije ničiji privjesak

ISTOČNO SARAJEVO - Član Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević poručila je generalnom sekretaru PDP-a Nenadu Vukoviću, koji je žrijebanjem u Centralnoj izbornoj komisiji BiH izvučen za petog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, da prvo da pročita Poslovnik Parlamentarne skupštine BiH i Zakon o Savjetu ministara, pa onda da priča o smjenama i novom Savjetu ministara.

Pandurevićeva je na društvenoj mrežo “Iks” napisala da moli sve da “SDS ne petljaju u to”.

-SDS nije ničiji privjesak i marioneta, koju će Denis Bećirović uvoditi u Savjet ministara - navela je ona.

Vuković je juče izjavio da je intencija pokušati razriješti postojeći Savjet ministara i da drugačiji sastav Kluba srpskog naroda u Domu naroda sa tri delegata SNSD-a i po jednim SDS-a i PDP-a može da mijenja političke prilike na nivou BiH.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH juče je, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukla iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Imajući u vidu da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata ne poštuje se volja građana i derogiraju se institucije Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana