Ozbiljni pritisci na Srpsku, sutra stav o sankcijama

Srna
Ozbiljni pritisci na Srpsku, sutra stav o sankcijama

SRBAC - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoji ozbiljni pritisci na Republiku Srpsku i da su sanckije koje su uvedene njenim visokim zvaničnicima ozbiljan problem, ali da će stav o tome saopštiti sutra u Banjaluci.

"Slijede vremena koja neće biti laka, ni za Srpsku, ni za Srbiju. Strateški interes za naš narod je da se čuva mir, da radimo što je moguće više da stabilizujemo svoju poziciju, ali u uslovima velikih međunarodnih pritisaka i sankcija koje uvode pripadnicima našeg naroda to postaje sve teže", rekao je Vučić novinarima u Srpcu.

Vučić je naveo da ne može otkrivati detalje sa današnjeg zatvorenog sastanka čelnika Srbije i Srpske na kojem su razgovarali o važnim temama, već je rekao da će sutra djelimično govoriti na konferenciji za novinare kada će izaći i sa stavom Srbije o pitanju sankcija.

"Gledamo da sačuvamo i naš i druge narode i pokušamo da obezbedimo mir", rekao je Vučić i dodao da će Srbija uvijek morati da bude tu za Republiku Srpsku, čak i ako niko drugi ne bude.

On je napomenuo da je Srbija pomogla svakoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj u četiri opštine u Federaciji BiH, što će nastaviti to da čini.

Vučić je rekao da je u svakoj opštini Srbija nešto uradila u posljednjih pet ili šest godina, ali smatra da je sve to nedovoljno jer je mnogo političkih problema, a i teška je situacija u svijetu, ali da ga je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije zamolio da pomaže Srpsku što će i činiti.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana