Ovo su reakcije Milorada i Gorice Dodik nakon novih sankcija

GS
Foto: Tviter

VAŠINGTON - Kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD danas je uvela sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske Igoru i Gorici Dodik.

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ni njegov sin niti kćerka nemaju nijedne prijave, ni krivične odgovornosti, a da od njih pokušavaju da naprave kriminalce, sa kojima se obračunava jedna velika Amerika sa svojom moći.

Dodik je rekao novinarima u Beogradu da je sin predsjednika SAD Džozefa Bajdena u centru korupcionaške afere koja ne potresa samo američku javnost, nego čitav svijet.

"Niti sin, ni kćerka nemaju nijedne prijave, ni krivične odgovornosti, a oni od njih pokušavaju da naprave kriminalce, sa kojima se obračunava jedna velika Amerika sa svojom moći", istakao je Dodik.

On je dodao da mogu da uvedu sankcije i njegovom nerođenom potomstvu, ali da neće dobiti Republiku Srpsku.

Dodik je naveo da je riječ o tipovima kao što su američki ambasador u BiH Majkl Marfi, specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i slični, koji misle da na taj način mogu da postupaju ovdje.

Na sankcije je putem društvenih mreža prvo reagovala Gorica Dodik, kćerka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Hvala vam puno, nema veće privilegije u današnje vrijeme nego biti na vašoj crnoj listi, to je dokaz da nismo agresori i zločinci kao vi. Vama su ruke krvave do lakata, ko god vas podržava saučesnik je u vašim monstruoznim zločinima širom svijeta – napisala je Gorica.

Istovremeno, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji se od ranije nalazi na listi sankcionisanih, rekao je za Srnu da SAD stave na "crnu listu" i nerođenu djecu njegove porodice, neće im proći plan uništenja Republike Srpske dok je on predsjednik Republike.

"Drago mi je što su s liste skinuli sina Radovana Karadžića, i vjerovatno u strahu da na toj listi nema djeteta predsjednika Republike Srpske brže bolje su stavili i mog sina i moju kćer", istakao je Dodik.
Na pitanje da prokomentariše to što su SAD uvele sankcija njegovoj đeci, Igoru i Gorici, Dodik je rekao da nije začuđen tom odlukom znajući da američki ambasador u BiH Majkl Marfi bjesni po Sarajevu.

"Samo sam iznenađen da u jeku sukoba na Bliskom istoku i Ukrajini, SAD imaju vremena za moju porodicu. Kad smo kod porodica, i sinova i kćeri, meni i svjetskoj javnosti je poznato da je upravo sin američkog predsjednika u središtu korupcionaške afere", naglasio je predsjednik Republike Srpske.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana