Osvojio tri mandata sa tri partije

O.T.
Osvojio tri mandata sa tri partije

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, obnovio je odbornički mandat na nedavno završenim izborima.

On je tako obezbijedio učešće u trećem sazivu lokalnog parlamenta zaredom, a povjerenje mu je ovaj put dao 2.061 Banjalučanin.

Ono što je interesantno za Ninkovića jeste da je svaki mandat osvojio sa liste različite partije. Prvi put u skupštinske klupe ušao je 2016. godine kao dio opozicionog SDS-a, partije koja je na ovogodišnjim izborima izgubila parlamentarani status u gradu na Vrbasu. U oktobru 2017, Ninković sa partijskim kolegom i odbornikom Predragom Vulinom, napušta najveću opozicionu stranku u Srpskoj te formira klub "Narodni odbornici", koji je neodoljivo podsjećao na tada formiranu Narodnu stranku koju je predvodio jedan od dugogodišnjih najviših funkcionera SDS-a, Ognjen Tadić.

Pretpostavke su se pokazale kao tačne, te Ninković i Vulin ubrzo i formalno postaju dio Tadićevog pokreta, a u maju 2018. i DNS-a, partije u koju Narodna stranka "utopila". Na izborima 2020. godine, Ninković se ponovo kandiduje ali ostaje bez direktnog mandata jer je DNS osvojio dva, a on završio kao treći po broju glasova. Međutim, dvije godine kasnije, njegov stranački kolega Borivoj Obradović osvaja mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a Ninković ponovo dobija mandat u Skupštini Grada Banjaluka koji je završio kao predsjednik iste, i uz člansku kartu SNSD-a.

Treći mandat, sa liste najveće partije u Srpskoj, osvojio je na nedavno završenim izborima, te će dobiti priliku da "zaokruži" 10 godina u klupama lokalne skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana