Osumnjičeni za ubistvo Bašića sprovedeni u Tužilaštvo

GS
Osumnjičeni za ubistvo Bašića sprovedeni u Tužilaštvo

BANjALUKA - Službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet sproveli su u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci Aleksandra Miljatovića i Igora Repajića osumnjičene za ubistvo policijskog službenika Radenka Bašića.

Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva dostavljen je i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo.

Osumnjičeni su u prostorije Republičkog javnog tužilaštva sprovedeni uz jake mjere obezbjeđenja.

Nakon što ispita dvojicu osumnjičenih  republički tužilac će odlučiti da li će za njih zatražiti pritvor.

Miljatović je, potvrđeno je juče „Glasu Srpske“ priznao zločin, a tvrdi da je Dalibor Railić zvani Dugi iz Prijedora naručio likvidaciju. Railiću je ranije određen pritvor na prijedlog Tužilaštva BiH, a odlukom Suda BiH.

Na rasvijetljavanju ubistva Radenka Bašića policija je danonoćno radila, a u istragu je bilo uključeno oko 200 policijskih službenika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, Policijske uprave Prijedor, Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Žandarmerije.

Miljatović je uhapšen u akciji policije u noći između 26. i 27. marta, a tada je privedeno 20 osoba. Među njima je bio i njegov bliski prijatelj Igor Repajić za koje se sumnja da je vozio automobil sa kojim su se dovezli i pobjegli sa mjesta zločina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana