Oskrnavljen Hram Vaznesenja Gospodnjeg u Lipi

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Hram Vaznesenja Gospodnjeg u selu Lipa u opštini Bihać ponovo je oskrnavljen i ukradeni su video-nadzor, snimač i monitor sa opremom, rekao je Srni sveštenik bihaćki Slaviša Milinović.

Milinović je naveo da je jutros zatekao po treći put od početka ove godine skrnavljenje ovoga hrama.

"Crkva je prvi put u januaru bila išarana grafitima, drugi put prije mjesec dana kada je nepoznati počinilac htio da na nasilan način ukrade cisternu i treći put danas kada sam zatekao Crkvu nasilno otvorenu, pokradenu i sa tragovima krvi", naveo je sveštenik bihaćki.

On je dodao da je svaki put do sada skrnavljenje prijavljivano policiji, ali da uspjeha u otkrivanju počinilaca nije bilo.

Milinović je istakao da se zalaže se za mir, gradnju mostova ljubavi među ljudima, prevazilaženje svih prepreka, te zajednički suživot i međusobnu toleranciju.

Sveštenik je upitao kome smeta jedina kuća i utočište mnogima koji dolaze da obiđu svoje pokojnike, vjekovna ognjišta i drevnu svetinju?

"Zapitah se danas kome smeta pravoslavna svetinja koja 121 godinu odolijeva vremenu, svjedoči istoriji i koja usamljena, bez vjernika čeka da se obnovi i zasija u punom sjaju nezalazne svjetlosti", kaže sveštenik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana