OS BiH će prevoziti izborni materijal, ponudio se i EUFOR

N1
OS BiH će prevoziti izborni materijal, ponudio se i EUFOR

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Zukan Helez rekao je da je donesena odluka te da će Ministarstvo odbrane BiH svojim vozilima distribuisati izborni materijal za predstojeće Lokalne izbore.

Helez je ovu informaciju potvrdio za N1 navodeći da je pomoć pri provođenju izbora zakonska obaveza Ministarstva odbrane kao i to da tenderi koje je CIK nastojao provesti nisu mogli biti do kraja završeni budući da je budžet institucija BiH usvojen tek u julu.

Naglasio je da su ovakve odluke isključivo njegova nadležnost i da se u ovo uključio njegov zamjenik Aleksandar Goganović, a koji se, kako dodaje, o tome ne pita.

"To je isključivo moja nadležnost i sektori Oružanih snaga dali su pozitivno mišljenje. Čekamo papir jer želim uvažiti procedure i onda krećemo u akciju”, dodao je.

Spomenuo je i pomoć EUFOR pri ovome navodeći da je razgovarao sa zamjenikom Laslom Sticom koji je stavio na raspolaganje njihove snage pri pomoći.

Dodao je ipak da misli da mogu sve to obaviti i bez pomoći EUFOR.

Podsjetimo, zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović izjavio je da u skladu sa funkcijom koju obavlja neće podržati zahtjev Centralne izborne komisije (CIK) upućen Ministarstvu odbrane da svojim vozilima distribuišu izborni materijal za predstojeće Lokalne izbore u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana