Organizacija starješina VRS: Neprincipijelna njemačka podrška

Srna
Organizacija starješina VRS: Neprincipijelna njemačka podrška

BANjALUKA - Njemačka, kao osvjedočeni neprijatelj srpskog naroda i Srpske, nastavlja da nepravedno i neprincipijelno podržava samo jednu stranu u BiH - bošnjačku, a njemačka donacija od 750.000 evra za vojne kapacitete bošnjačke komponente Oružanih snaga (OS) BiH pokazuje jednostran pristup u djelovanju stranaca u BiH, saopštili su iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske (VRS).

Povodom njemačke donacije od 750.000 evra za infrastrukturne radove na više lokacija Oružanih snaga BiH kojom nije obuhvaćena nijedna kasarna na teritoriji Srpske, iz Organizacije starješina ističu da takvi potezi pokazuju svu besmislenost i bestijalnost stranog faktora u BiH, što ne doprinosi učršćivanju mira i stabilnosti.

-To samo još više udaljava BiH od atlantskih integracija, što svakako, u ovom momentu, kolidira sa interesima i ciljevima Srpske - navodi se saopštenju.

Iz ove organizacije preciziraju da navedeni novac, dat za vojne kapacitete bošnjačke komponente Oružanih snaga, pokazuje dvostruke standarde i jednostran pristup u djelovanju stranaca u BiH zbog čega se stiče utisak da je jedini izvjestan cilj dalja destabilizacija stanja i odnosa između konstitutivnih naroda i entiteta u BiH, uz pokušaj stvaranja unitarne BiH.

-A ne shvataju da BiH ne može nastati i opstati kao unitarna i da može prije nestati nego nastati - pojasnili su iz ove organizacije.

Oni dodaju da će srpska komponenta u Oružanim snagama BiH biti uvijek podržana od Srba i Srpske, te da se neće dozvoliti da u bilo kom smislu zaostaje za drugim dijelovima Oružanih snaga.

-Sve će biti lakše kada usijane glave shvate da je jedino moguće rješenje u međusobnom demokratskom dijalogu legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda koji će biti oslobođen malignog stranog uticaja i miješanja - navodi se u saopštenju.

Iz ove organizacije su poručili i da je inicijativa bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića za održavanje posebne sjednice te institucije nastavak njegovih vapaja strancima i domaćim vlastima da mu pomognu u namjeri da se definitivno obračuna sa srpskim narodom i Srpskom.

-Nakon blamaže u Velikoj Britaniji potrčao je u Sarajevo da uz pomoć drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i preglasavanjem donosi zaključke o Srbima, Srpskoj i njenom legitimnom i legalnom predsjedniku Miloradu Dodiku. Ipak, Srpska je kreirala mehanizme protiv bjesnila Bećirovića i njegovih istomišljenika, a naš put je put istine, slobode i pravde i ravnopravnosti. Hegemonija i dominacija nisu opcija za Srbe i Srpsku - poručili su iz ove organizacije.

Oni navode da će srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović na tom planu donijeti najbolju odluku za koju ima punu podršku srpskog naroda i svih relevantnih subjekata u Srpskoj, jer o sudbini BiH legitimno mogu razgovarati i donositi odluke samo njeni izabrani predstavnici.

-Strani faktor još ima priliku da se dostojanstveno izvuče i ostavi BiH i Srpsku njenim narodima i narodnim predstavnicima da u uslovima mira slobode i jednakosti rješavaju pitanja svoje budućnosti - naveli su iz Organizacije starješina VRS

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana