Organizacija starješina VRS: Koračati svojim putem i štititi srpski narod i Republiku Srpsku

Srna
Organizacija starješina VRS: Koračati svojim putem i štititi srpski narod i Republiku Srpsku

ISTOČNO SARAJEVO - Organizacije starješina Vojske Republike Srpske saopštila je da su odluke nepostojećeg visokog predstavnika same po sebi nepostojeće i da Srpska treba još snažnije da korača svojim putem i štiti srpski narod u uslovima mira, demokratski te u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ustavima BiH i Republike Srpske.

Iz Organizacije navode da najoštrije osuđuju i neprihvataju antiustavne i antidejtonske odluke nepostojećeg visokog predstavnika.

- Nikakvi ratni pokliči Zukana Heleza i drugih neće i ne mogu spriječiti srpski narod i Republiku Srpsku da se, na miran i demokratski način, bore za slobodu. Nikakve sankcije i prijetnje sankcijama ne mogu nadjačati želju srpskog naroda za slobodom, demokratijom i jednakopravnosti - navodi se u saopštenju.

Iz Organizacije starješina daju punu podršku predsjedniku Republike Srpske, svim drugim nosiocima vlasti u Srpskoj i predstavnicima srpskog naroda u institucijama vlasti u BiH na putu do potpune slobode i ravnopravnosti sa drugima, a u skladu sa najvišim demokratskim standardima.

Njemački državljanin Kristijan Šmit, koji se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, rekao je da je “odlučio da neće stupiti na snagu zakon kojim se ukida obaveza ukidanja odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku Republike Srpske i Zakon o nesprovođenju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske”.

On je dodao da će izmijeniti i Krivični zakon BiH tako što će se radnje kojima se, kako kaže, narušava ustavni poredak BiH tretirati kao krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana