Organizacija starješina: Važno jedinstvo patriotskih snaga za odbranu Srpske

Srna
Organizacija starješina: Važno jedinstvo patriotskih snaga za odbranu Srpske

BANjALUKA - Organizacija starješina Vojske Republike Srpske pozvala je sve patriotske snage u Srpskoj da obezbijede puno jedinstvo u odbrani srpskog naroda i Republike Srpske, njenih institucija i imovine.

Iz Organizacije starješina navode da ta odbrana mora biti zasnovana na punom konsenzusu srpskog političkog bića, lišena svake sile, nasilja, ratnohuškačke retorike, u uslovima mira i stabilnosti.

-Potrebno je dosljedno sprovoditi zakone, odluke, zaključke i druga pravna i politička akta Narodne skupštine Republike Srpske, Vlade i drugih institucija sistema vlasti u Republici Srpskoj, što uključuje i nesprovođenje zakona i odluka vlasti na nivou BiH, koji su usmjereni protiv interesa srpskog naroda i Republike Srpske - saopšteno je iz ove organizacije.

Kako se naglašava, dugoročna i stabilna rješenja u BiH moraju biti, isključivo i jedino, zasnovana na demokratskom dijalogu tri konstitutivna naroda i dva entiteta u BiH u uslovima punog mira i stabilizacije. BiH će postati moguća i održiva zemlja kada se oslobodi strane okupacije i miješanja drugih u unutrašnja pitanja BiH.

Da je BiH pod stalnim okupacionim pritiskom, naglašava se, postaje vidljivije svakog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana