Orašanin: Pred poslanicima sedam negativnih revizorskih izvještaja

SRNA
Orašanin: Pred poslanicima sedam negativnih revizorskih izvještaja

BANjALUKA - Predsjednik Odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske Mirjana Orašanin rekla je danas da će se na narednoj redovnoj skupštinskoj sjednici naći i sedam izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora u kojima je dato negativno revizorsko mišljenje.

Orašaninova je navela da je riječ o revizorskim izvještajima za "Šume Republike Srpske", "Lutriju Republike Srpske", bolnice Gradiška i Trebinje, Univerzitetsku bolnicu Foča, te domove zdravlja u Čajniču i Srebrenici.

Ona je rekla novinarima u Banjaluci da je važno razmatranje negativnih revizorskih izvještaja kako bi se sagledalo zašto su učinjeni propusti i kako bi se pronašli odgovori na to.

Orašaninova je navela da će predložiti zaključak kojim se subjektima koji su dobili negativne revizorske izvještaje daje rok od 90 dana kako bi se vidjelo koje su mjere i radnje preduzeli po preporukama Glavne službe za reviziju.

Osma redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počinje sutra, a među predloženim tačkama dnevnim redom su i tačke koje se odnose na revizorske izvještaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana