Optužnica protiv policajca zbog premlaćivanja palicom

Nebojša Tomašević
Optužnica protiv policajca zbog premlaćivanja palicom

VLASENICA - Policajac Slaviša Sokanović zvani Sokan (35) iz Policijske stanice Han Pijesak optužen je za povredu ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja jer je udarcima pendrekom slomio nogu J.H. tokom kontrole u Han Pijesku.

Optužnicu koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, potvrdio je Osnovni sud u Vlasenici.

Prema optužnici, sve se desilo polovinom juna 2021. godine na putu prema Žepi, u Han Pijesku.

- Tokom vršenja službe Sokanović je, vršeći poslove patrolne službe PS  Han Pijesak, 15. juna 2021. godine oko 21 časova zajedno sa policajcima V. Nj. i V.M. službenim "ford fokusom" pratio J.H. iz Plane kod Han Pijeska, koji je upravljao "golfom 3", bez registarskih oznaka.  „Golf“ su  zaustavili na putu prema Žepi, u Han Pijesku-stoji u optužnici.

Dodaje se da je policajac Sokanović nasrnuo na  vozača „golfa“ J.H. čim je on izašao iz vozila. Kako stoji u optužnici policajac je vozača udario palicom u lijevu natkoljenicu, a potom u desnu potkoljenicu nanijevši mu tešku tjelesnu povredu u vidu preloma kosti.

- Optuženi je kao službeno lice u vršenju službe, zloupotrebom svog položaja ili ovlašćenja drugog tjelesno povrijedio, na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo - pojašnjeno je u optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Ukoliko se dokaže krivica policajac Sokanović  mogao bi završiti iza rešetaka i na više godina zatvora.

Prema krivičnom zakoniku Republike Srpske zakon za krivično djelo koje je se njemu stavlja na teret predviđa novčanu, ali i kaznu do tri godine zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana