Opozicija razgovarala sa specijalnim tužiocem o izborima

GS
Foto: Anadolija

BANjALUKA -Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović, , zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak razgovarali su u Banjaluci sa specijalnim tužiocem Republičkog javnog tužilaštva Republike Miodragom Bajićem, zbog, kako su naveli, „izbornih malverzacija i prevara na Opštim izborima u BiH, koji su održani 2. oktobra“.

Nakon sastanka, poručili su da očekuju da pravosudni organi utvrde odgovornost svih lica koja su učestvovali u izbornom procesu, što je, bio jedan od dva zahtjeva nakon jučerašnjeg drugog protestnog okupljanja, koje su ove stranke organizovale u Banjaluci, javile su „Nezavisne“.

-Prvo smo išli i u sastanak u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP)Republike Srpske, gdje smo razgovarali sa zamjenikom Dragana Lukača. Ukazali smo na dvostruke aršine pripadnika MUP-a prema građanima koji su protestovali. Takođe, ukazali smo i na privođenje Sanjina Ćetojevića, posmatrača iz Laktaša koji je ukazivao na prevare, a nisu privedeni oni koji su prekidali izborni proces. Isto smo ponovili i Bajiću. Ukazali smo da su ogromne izborne prevare jer je Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika RS, na nekim mjestima u Nevesinju i Gradišci imala nula glasova- poručio je Vukanović.

Crnadak je rekao da je ovo samo početak, i da neće stati da ukazuju na brojna krivična djela tokom izbornog procesa.

-Rečeno nam da ćemo tokom iduće sedmice razgovarati sa ministrom Lukačem. Naša je namjera da se ovo dovede do kraja. Sve što smo predali CIK-u predaćemo i Specijalnom tužilaštvu-rekao je Crnadak.

Radović je rekao da su prekršena četiri člana Izbornog zakona, od uticaja na izborni proces do uništavanja izbornog materijala.

-Očekujemo da reaguje i Okružno javno tužilaštvo, ali i Tužilaštvo BiH i ići ćemo prema njima, jer su oni odgovorni za izborni proces. Tražimo da se otvore vreće, da se provjeri sve - rekao je Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana