Opozicija neće prisustvovati posebnoj sjednici NSRS

Srna
Opozicija neće prisustvovati posebnoj sjednici NSRS

BANjALUKA - Poslanici PDP-a i SDS-a neće prisustvovati posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Srpske, odlučeno je danas na sastanku ove dvije stranke.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao na konferenciji za novinare da smatra da će ova sjednica nanijeti "ne samo političku, već i ekonomsku štetu Republici Srpskoj".

Poslanik PDP-a Jelena Trivić rekla je da je pogrešna politika prekidati diplomatske odnose sa zemljama jer smatra da se ovim "pravi problem domaćim firmama koje izvoze u Njemačku, ali i našim ljudima koji žive tamo".

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da su tri najveća spoljnotrgovinska partnera Srpskoj Njemačka, Italija i Srbija.

On je rekao da se ne slažu sa rezolucijom koju je usvojio Bundestag, ali da se protiv toga mora boriti diplomatskim putem.

Oni su najavili da će prisustvovati drugoj posebnoj sjednici danas na kojoj će biti razmatran i Prijedlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana