Opozicija iz Srpske predala Tužilaštvu BiH prijavu protiv više od 100 ljudi

GS
Foto: Anadolija

SARAJEVO – Predstavnici opozicije iz Srpske - Jelena Trivić, Branislav Borenović, Mirko Šarović i Nebojša Vukanović predali su danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv više od 100 osoba zbog izbornih krađa.

Borenović, koji je predsjednik PDP-a, kazao je da je uz krivičnu prijavu „priloženo i više stotina pisanih dokaza, argumentacija, koje daju osnove sumnje da je došlo do izbornih krađa na proteklim opštim izborima 2. oktobra, ali i do organizovanog kriminala“.

-Na bazi ovoga što smo predali Tužilaštvu BiH, očekujemo da hitno reaguju, da ispitaju sve navode koje smo priložili. Jedan dio je dostavljen i pravosuđu Srpske, a koji se tiče povreda slobode, zloupotreba položaja, povreda tajnosti, izbornih prevara - kazao je Borenović, prenose mediji u BiH.

Krivičnom prijavom je, kaže Borenović, obuhvaćeno nekoliko stotina lica, a prvi na listi su lider SNSD-a Milorad Dodik, Obren Petrović i mnogi drugi kadrovi te stranke.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je da su krivičnu prijavu potpisali Borenović, Vukanović koji je predsjednik liste Za pravdu i red i on. Tvrdi da se radi o „krađi do sada nezabilježenih razmjera“, te da je sada na redu Tužilaštvo BiH da djeluje.

Vukanović je tražio da se sastane sa v.d. glavnog tužitoca Tužilaštva BiH Milankom Kajganićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana