Okuka: Svi Srbi na svijetu su spremni da brane i odbrane predsjednika Srpske

SRNA
Okuka: Svi Srbi na svijetu su spremni da brane i odbrane predsjednika Srpske

BANjALUKA - Savjetnik predsjednika Republike Srpske Branislav Okuka izjavio je da mu sankcije Ministarstva finansija SAD ne znače ništa, a da mu posebno znači to što je u obrazloženju navedeno da je spreman da spriječi hapšenje predsjednika Republike Milorada Dodika.

"Amerikanci moraju znati da su svi Srbi na kugli zemaljskoj, pa i oni koji žive u Americi spremni da brane i odbrane Dodika kao legalno izabranog predsjednika Republike Srpske koji je obilježio jednu epohu našeg bitisanja, a namijenjeno nam je da nas nema i da nestanemo", rekao je Okuka za ATV.

On je poručio da će Srbi ostati svoji na svome, a da se takvim sankcijama ništa ne postiže.

Okuka je rekao da su riječi SAD i demokratija nespojive i da su Amerikanci čitavom svijetu oduzeli pravo na slobodno putovanje, na slobodan život i druge stvari koje su primjerene slobodnom demokratskom društvu.

On je dodao da je Republika Srpska 9. januara 1992. godine nastala kao legitimni izraz demokratski izabranih predstavnika srpskog naroda.

Kancelarija američkog Ministarstva finansija za kontrolu strane imovine saopštila je juče da je uvela sancije generalnom sekretaru i savjetniku predsjednika Republike Srpske Jeleni Pajić Baštinac i Branislavu Okuki, te predsjedavajućoj Vijeća naroda Srebrenki Golić jer su organizovanjem i obilježavanjem Dana Republike Srpske - 9. januara "podrivali mir i stabilnost u BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana