Okolić: Ispitaćemo kako je data zahvalnica udruženju "7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade"

Srna
Okolić: Ispitaćemo kako je data zahvalnica udruženju "7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade"

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da će biti ispitan slučaj zahvalnice udruženju "7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade" Zenica, koju je 24. novembra dodijelio komandant major Enis Herić u ime Oružanih snaga BiH.

-Zatražili smo pisani izvještaj o tome. Ukoliko se utvrdi da je to učinio mimo kompletne procedure, preduzećemo odgovarajuće mjere - rekao je Okolić.

On je istakao da dosadašnji usmeni izvještaji ukazuju da nije imao pravo na to.

-Mi ćemo to naravno sve ispitati i obavijestiti javnost o ovom predmetu, u kome se radi o vrlo osjetljivom udruženju koje se pojavljuje u ovoj zahvalnici - rekao je Okolić.

Komandant major Enis Herić dodijelio je 24. novembra zahvalnicu udruženju "7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade" Zenica u ime 5. pješadijske brigade Prvog pješadijskog bataljona Oružanih snaga BiH.

U obrazloženju ovog dokumenta piše da je zahvalnica dodijeljena udruženju za svesrdnu i nesebičnu podršku koju je pružilo Oružanim snagama BiH.

-Vašim angažovanjem i nesebičnim zalaganjem doprinijeli ste efikasnom funkcionisanju života i rada u kasarni `Sedme muslimanske brigade “Zenica" - navodi se u dokumentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana