Oglasila se Ambasada Srbije u BiH povodom izjava Heleza

Tanjug
Foto: G.S.

SARAJEVO - Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave ministra odbrane BiH Zukana Heleza, kao i brojnih drugih njegovih ranijih izjava.

Takvo širenje neistina je neprihvatljivo, doprinosi porastu tenzija i pozivaju na direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodi se u saopštenju.

Helez je gostujući na jednoj televiziji iznjeo optužbe na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a kritikovao je i Dejtonski sporazum.

„Upućivanje flagrantnih pretnji ratom i proterivanjem srpskog naroda iz Bosne i Hercegovine, kao i kontinuirano plasiranje neistina o predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, predstavlja kulminaciju kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i, na žalost, otvorenu pretnju miru“, saopštila je Ambasada, prenio je Tanjug.

„Republika Srbija, kao jedna od potpisnica i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, ostaje u potpunosti posvećena očuvanju mira i stabilnosti u BiH, poštovanju Ustava ove zemlje i zaštiti prava sva tri konstitutivna naroda koji, u skladu sa najvišim pravnim aktom Bosne i Hercegovine, žive u dva entiteta, od kojih jedan nosi ime Republika Srpska, svidelo se to nekome ili ne,“ zaključuje se u saopštenju Ambasade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana