Odluka Vlade: Karan i Klokić dobili još po jedan resor

V.K.S.
Odluka Vlade: Karan i Klokić dobili još po jedan resor

BANjALUKA - Dva ministarstva u Vladi Republike Srpske vodiće vršioci dužnosti ministara do imenovanja novih, sa čim se neće žuriti, potvrdio je premijer Republike Radovan Višković.

Narodna skupština Republike Srpske prihvatila je ostavke Dade Dogana sa mjesta ministra porodice, omladine i sporta, te ministra rada i boračko-invalidske zaštite Dragoslava Kabića. 

Ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan biće, kako je potvrđeno, zadužen i za resor rada i boračko-invalidske zaštite, dok će ministar za evropske integracije i regionalnu saradnju Zlatan Klokić biti vršilac dužnosti ministra za porodicu, omladinu i sport. 

Obje ostavke napisane su 23. decembra, što je samo dva dana od imenovanja Dogana i Kabića na njihove funkcije.

Dogan, koji je na mjesto ministra za porodicu, omladinu i sport došao kao prijedlog SP-a, podnio je ostavku nakon što je ustanovljeno da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio njegov najbolji prijatelj, dok je i Dragoslav Kabić, koji je u ime SNSD-a izglasan za ministra rada i boračko invalidske zaštite, takođe je zbog saobraćajne nesreće morao da podnese ostavku.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana