Odbijena žalba tužilaštva: Novitović ostaje na slobodi,nema mjera zabrana

GS
Odbijena žalba tužilaštva: Novitović ostaje na slobodi,nema mjera zabrana

BANjALUKA - Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, ostaje na slobodi, odlučio je Okružni sud u Banjaluci.

"Nezavisnim novinama" potvrđeno je da je ovaj sud odbio žalbu Republičkog javnog tužilaštva koje je  predložilo da Krivično vijeće Okružnog suda ukine rješenje kojim su Novitoviću ukinute mjere zabrane, te predmet uputi sudiji za prethodni postupak na ponovno odlučivanje, ili preinači rješenje i osumnjičenom odredi pritvor.

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odbio je ranije prijedlog Republičkog javnog tužilaštva da odredi pritvor  Novitoviću zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Prema nezvaničnim informacijama, Novitović je osumnjičen da je nelegalno zaposlio bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislava Zeljkovića, partijskog kolegu iz Ujedinjene Srpske, na mjesto stručnog savjetnika u Republičkoj upravi civilne zaštite. Zeljković  je ranije hapšen, a potom i optužen za malverzacije pri nabavci medicinske opreme za potrebe Instituta za javno zdravstvo  tokom pandemije. Okružni sud u Banjaluci je, međutim, odbio  optužnicu protiv Zeljkovića i ostalih osumnjičenih u predmetu "Korona ugovori" i zatražio od Republičkog javnog tužilaštva da optužnicu ispravi i dopuni.

Novitović je uhapšen 26. septembra po nalogu Republičkog tužilaštva u kome je ispitan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana