Odbijena žalba Rame Isaka,odluku nije dobio jer je adresa stranke lažna

Srna
Odbijena žalba Rame Isaka,odluku nije dobio jer je adresa stranke lažna

SARAJEVO - Sud BiH odbio je žalbu političkog subjekta Snaga naroda, na čijem je čelu ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak, na odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH da ih kazni zbog preuranjene izborne kampanje, ali odluka nije mogla biti dostavljena jer se ovaj politički subjekt ne nalazi na adresi navedenoj na žalbi.

CIK BiH kaznio je 9. jula zbog preuranjene izborne kampanje Snagu naroda sa 6.000 KM i naložio brisanje predizbornog spota sa "Jutjub" kanala i Isakovih društvenih mreža.

Sud BiH odbio je 15. jula žalbu Snage naroda natu odluku CIK-a, ali do sada nisu uspjeli da im dostave odluku.

Ta pravosudna institucija pokušala je 16. jula da dostavi odluku o odbijanju žalbe na adresu koja je navedena na žalbi, ali je 18. jula Sudu vraćena povratnica na kojoj je označeno da dostava nije izvršena jer ovaj politički subjekt "nije poznat" na označenoj adresi, rečeno je sarajevskom "Dnevnom avazu" iz Suda BiH.

Uprkos kazni CIK-a, sporni spot i dalje je dostupan na "Jutjub" kanalu i do sada je zabilježio više od 326 hiljada pregleda.

Spot je sniman u nekoliko gradova u BiH i počinje Isakovim riječima "ima dovoljno patriota, ne d'o bog ako se desi rat, da ovu državu možemo da branimo", a u spotu se pojavljuju i ratni komandanti takozvane Armije BiH Naser Orić i Sefer Halilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana