Odbačene žalbe prijedorskog odbornika koji traži dvije mjesečne naknade

Srna
Odbačene žalbe prijedorskog odbornika koji traži dvije mjesečne naknade

PRIJEDOR - Okružni sud u Prijedoru odbacio je žalbe odbornika Predraga Starčevića na dvije presude Osnovnog suda u ovom gradu kojima su odbijeni njegovi tužbeni zahtjevi protiv Gradske uprave kojima je tražio isplatu dviju neisplaćenih mjesečnih odborničkih naknada, rečeno je Srni u Osnovnom sudu.

Okružni sud u drugostepenom postupku potvrdio je obje odluke Osnovnog suda u Prijedoru čime su presude postale pravosnažne.

Riječ je o naknadama po 712 KM za januar 2021. i april 2022. godine.

Skupština grada je konstituisana 30. decembra 2020. godine i od ukupno izabranih 31 odbornika konstitutivnoj sjednici nije prisustvovao jedino Milan Tubin, budući da nije prihvatio mandat u lokalnom parlamentu zbog nespojivosti s mandatom narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Na njegovo mjesto u prijedorski parlament došao je prvi ispod crte sa odborničke liste kandidata SDS-a Predrag Starčević kojem je toga istog datuma, 30. decembra 2020. godine, Centralna izborna komisija (CIK) BiH izdala uvjerenje o dodjeli mandata.

Starčević je smatrao da mu mandat teče od tog rješenja CIK-a i da mu zato pripada naknada i za januar 2021. godine, dok Pravobranilaštvo Republike Srpske, kao zastupnik Gradske uprave, kao i sud, smatraju da mu naknada pripada počev od verifikacije mandata, a koju je za ovog odbornika u Skupština grada izvršila 3. februara 2021. godine.

U drugom postupku Starčević nije uspio osporiti odluku Gradske uprave da mu ne isplati odbornički dodatak za april 2022. godine jer je propustio da uredno obavijesti predsjednika ili sekretara Skupštine da je spriječen da prisustvuje sjednici Skupštine i jer je propustio da opravda svoj izostanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana