Od ljubavi do mržnje: Pljušte otužbe bivših političkih saboraca

GS
Od ljubavi do mržnje: Pljušte otužbe bivših političkih saboraca

BANjALUKA - Već danima pljušte optužbe između nekadašnjih političkih saboraca, Jelene Trivić i Partije demokratskog progresa.

Podsjećamo, predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić dobila je podršku za predstojeće lokalne izbore od Stranke demokratske srpske, grupe "Banjaluka zove" i Liste za pravdu i red. 

Trivićeva je istakla da su se četiri opoziciona subjekta okupila oko jednog kandidata, uključujući SDS, "Banjaluka zove" i LPR. Prema njenim riječima, Banjaluka trenutno ima dva režimska kandidata, Šobota i Stanivukovića, dok je ona jedini opozicioni kandidat. Ona računa na podršku 2/3 članstva PDP-a, ističući da Stanivuković ima podršku samo Borenovića i tajkuna.

- Na sceni u Banjaluci imamo dva režimska kandidata, Šobota i Stanivukovića, i jednog opozicionog. Računam da ću dobiti podršku i 2/3 članstva PDP-a, Stanivuković je ostao uz podršku samo Borenovića i tajkuna, rekla je Jelena Trivić.

Trivićeva je optužila je aktuelnu vlast za blisku saradnju sa tajkunima, namještanje regulacionih planova i propale milionske projekte, kao što je teniska "kabrio" dvorana. Nazvala je političke protivnike "političkim dinosaurusima" i istakla potrebu za novim licima u vlasti.

Trivićeva je takođe izrazila uvjerenje da Milko Grmuša, Igor Crnadak i Mira Pekić neće podržati Stanivukovića, navodeći da će neki to javno izjaviti, a drugi tek na glasačkom listiću.

S druge strane, PDP je izrazio žaljenje što je Jelena Trivić, nekadašnji potpredsjednik ove stranke, sada lider Narodnog fronta, nije naučila da se pobjeda ne osvaja napadima i bavljenjem drugima, već izgradnjom sopstvenih politika. Pozvali su je da javno saopšti imena tajkuna i poslove sa njima, te da podnese krivične prijave ako ima saznanja o bilo kakvim nezakonitostima.

PDP je takođe pozvao Trivićevu da objasni finansiranje svoje stranke, ističući da vjeruju da je ona, "nesvjesno, zaslepljena mržnjom prema PDP-u i Drašku Stanivukoviću, postala igračka u rukama SNSD-a".
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana