Očaj kćerke Dejana Pantića: Niko ne zna gdje je moj otac, čak ni Euleks

GS
Očaj kćerke Dejana Pantića: Niko ne zna gdje je moj otac, čak ni Euleks

PRIŠTINA - Ivana Pantić, kćerka uhapšenog policajca Dejana Pantića izjavila je jutros za srpske medije da porodica i dalje nema nikakve informacije o njemu.

- Nemamo nikakve informacije, ni gde je, ni kako je, niti da li je dobio svoju adekvatnu terapiju. On je rekao da ima prava koja su apsolutno prekršena. Još uvek nije dobio pravo na poziv, nema nikakvu komunikaciju sa svojim advokatom, šesti dan mi nemamo nikakvu informaciju o njegovom stanju - rekla je Pantićeva, izmučeno.

Policajac Dejan Pantić je srčani bolesnik, dok na sve potražnje porodice da dobiju potrebne informacije, a otac potrebne lijekove, ona je navela da iz kosovske policije kažu kako je sve vanredna situacija.

- Naš advokat je uložio žalbu na ovaj pritvor, ali posle sinoćne izjave šefa Euleksa da ni oni ne znaju gde se on nalazi, da ni on nije siguran, ne znam šta da kažem. Rekla bih, kao jedan lekar, da nisu dovoljni samo lekovi, nego i pregled doktora. Ne tražimo nikakvu slobodu, tražimo pravo na samo jedan poziv - rekla je Pantić.

- Ja sam se javno obratila međunarodnoj zajednici na njegova osnovna prava i pitala da li on uopšte ima neko pravo! Ponašaju se kao da je pobio pola Kosova i nadam se da ćemo danas konačno dobiti neki odgovor i neko rešenje - ispričala je Pantić.

Dejan je sa suprugom u subotu u prijepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao administrativni prelaz, a u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke. Kako mu je rečeno, razlog je taj što je navodno "organizovao teroristički napad na prostorije CIK-a".

Osnovni sud u Prištini odredio mu je pritvor do 30 dana uz mogućnost da odbrana uloži žalbu Apelacionom sudu na prvostepeno rješenje.

Srbi na sjeveru Kosova su zbog njegovog hapšenja istog dana podigli barikade i traže njegovo i oslobađanje još jednog Srbina, koji je uhapšen u petak, 8. decembra

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana