Obilježen Dan poginulih i nestalih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Gradišci

Milan Vujić
Obilježen Dan poginulih i nestalih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Gradišci

GRADIŠKA - Povodom obilježavanja Dana poginulih i nestalih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Gradišci je danas služen parastos i položeni su vijenci na Centralno spomen-obilježje.

Predsjednica Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Dragica Matković rekla je da je 15. septembar izabran za obilježavanje dana nestalih zbog toga što je na taj dan 1995. godine, nestalo oko 10.000 boraca i civila.

Matkovićeva je istakla da je na nivou Republike Srpske 1.652 nestala lica koja još uvijek nisu pronađena dok se sa područja Gradiške još uvijek 12 boraca vode kao nestali.

Ona je navela da je mnogo urađeno kako bi se pomoglo porodicama da žive bolje, ali još uvijek treba raditi na rješavanju zapošljavanja djece poginulih i nestalih boraca.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je obaveza da se sjećamo onih koji su ugradili svoje živote u temelje naše Republike Srpske.

-Ne samo da im odamo počast, nego da čuvamo našu Republiku Srpsku za koju su oni položili svoje živote i da zajedno gradimo i razvijamo Republiku Srpsku - naglasio je Adžić.

Vijence na Centralno spomen-obilježje u Gradskom parku položili su predstavnici Gradske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, predstavnici Gradske Boračke organizacije, predstavnici Grada Gradiška i Udruženja proisteklih iz Obrambeno-otađbinskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana