Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač: Postavljene fotografije žrtava

GS
Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač: Postavljene fotografije žrtava

BRATUNAC - U Bratuncu će danas biti služen pomen za 3.267 srpskih žrtava srednjeg Podrinja i Birča, poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a povodom 32. godine od velikog stradanja Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69, a zarobljeno 22 vojnika i civila.

Obilježavanje sjećanja počeće liturgijom u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Bratuncu, koju će služiti patrijarh srpski Porfirije i mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Na gradskom i vojničkom groblju biće služen parastos, položeni vijenci i cvijeće, nakon čega je predviđeno obraćanje zvaničnika.

Povodom obilježavanja  danas su, na dionici puta koja vodi ka mjestu obilježavanja, postavljene fotografije srpskih žrtava.Obilježavanju dogagađaja pod nazivom “32. godine - zločin bez kazne”, prisustvovaće predsjednik Milorad Dodik, predsjednik Vlade Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

Veliki broj građana Srbije doputovao je danas organizovano u Bratunac.

Kod mosta Bratoljub, koji spaja Republiku Srpsku i Srbiju preko rijeke Drine kod Bratunca, nalazi se oko 50 autobusa iz Srbije, javlja izvještač Srne.

Obilježavanju će prisustvovati i ministri u vladama Srpske i Srbije, srpski predstavnici u zajedničkim organima na nivou BiH, predstavnici opština i gradova iz Srpske i Srbije, brojne delegacije organizacija proisteklih iz minulog rata, te veliki broj građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana