O čemu su Dodik i Cvijanovićeva razgovarali sa slovačkim šefom diplomatije (VIDEO)

GS
O čemu su Dodik i Cvijanovićeva razgovarali sa slovačkim šefom diplomatije (VIDEO)

ANTALIJA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su on i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u Antaliji razgovarali sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajom Blanarom o evropskom putu BiH i ustavnoj poziciji Srpske na tom putu.

"Razgovarali smo i o političkoj situaciji u regionu. Naglasili smo i da u Republici Srpskoj veoma cijenimo stav Slovačke da ne prizna nezavisnost Kosova", objavio je Dodik na platformi "Iks".

Ovo je jedan u nizu brojnih sastanaka zvaničnika Republike Srpske, na marginama Antalija diplomatskog foruma koji je u turskom ljetovalištu okupio lidere država, biznismene i predstavnika organizacija i medija.

Prethodno, predsjednik Srpske razgovarao je sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i ministrom inostranih poslova te zemlje Piterom Sijartom.

Dodik i Cvijanović juče su razgovarali i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Trodnevni Antalija Diplomatski forum zvanično se završava sutra, a za danas su predviđene diskusije o aktuelnoj geopolitičkoj i ekonomskoj situaciji.

U Antaliji smo Željka Cvijanović i ja razgovarali s ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajom Blanarom o političkoj situaciji u regionu, ali i o evropskom putu BiH i ustavnoj poziciji Srpske na tom putu.Takođe smo naglasili da u Srpskoj veoma cijenimo stav Slovačke da ne… pic.twitter.com/jgCTPj1vXw

— Milorad Dodik (@MiloradDodik) March 2, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana