Nuždić: Suljagićevo "šokiranje" vrhunac licemjerstva

Srna
Nuždić: Suljagićevo "šokiranje" vrhunac licemjerstva

BANjALUKA - Vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić ocijenio je vrhuncem licemjerstva izjavu direktora Memorijalnog centra u Potočarima Emira Suljagića da je "šokiran" time što je Delegacija EU iskazala poštovanje ubijenim srpskim civilima na groblju u Bratuncu.

Nuždić je napomenuo da je na području Podrinja od maja 1992. do februara 1993. godine bilo 28 masovnih stratišta, gdje su mahom stradali srpski civili, žene i djeca, kao i ljudi koji su samo branili svoja ognjišta.

On smatra da se posjeta ambasadora iz EU groblju u Bratuncu i odavanje počasti ubijenim srpskim civilima može smatrati određenim napretkom.

-Međutim, imajući u vidu da je prije nekoliko dana bilo centralno obilježavanje u Bratuncu, dao bi se puno veći značaj da je ta posjeta organizovana tada, ali s obzirom da su prethodnih godina srpske žrtve bile potpuno ignorisane, ovo možemo smatrati napretkom - rekao je Nuždić.

On je istakao da Suljagićeve izjave ne čude, jer je očito da se srpske žrtve nipodaštavaju na najgrublji način, kao što je to bilo svih prethodnih godina.

S druge strane, kaže, svi iz Republike Srpske, počevši od najvišeg vrha, poštuju sve žrtve, ma koje nacionalnosti bile.
Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić poručio je Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" za to što su njihovi predstavnici danas na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim srpskim civilima.

Suljagić je na mreži "Iks" napisao da je "šokiran, potpuno šokiran" time što je Delegacija EU iskazala poštovanje, kako on tvrdi, srpskim vojnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana