Nuždić: Pravosuđe BiH ne kažnjava ratnohuškačke izjave, zapad grubo omalovažava srpske žrtve

Srna
Nuždić: Pravosuđe BiH ne kažnjava ratnohuškačke izjave, zapad grubo omalovažava srpske žrtve

BANjALUKA - Pravosuđe BiH ništa ne preduzima da kazni ratnohuškačke poruke Nasera Orića, kao i one koje je uputio komandant Petog korpusa takozvane Armije BiH Atif Dudaković, a srpske žrtve grubo omalovažava i Zapad, rekao je v.d. direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić.

Nekadašnji komandant srebreničkih muslimanskih jedinica Naser Orić nedavno je u Nezuku, povodom obilježavanja 28 godina od proboja 28. divizije takozvane Armije RBiH, rekao: "Na Drini sve počelo, na Drini će se sve i završiti. Mi, Podrinjci, smo rođeni ili da umremo ili da pobijedimo, ako Bog da pobijedićemo".


Nuždić je rekao da aktuelni pristup pravosuđa BiH i međunarodne zajednice upravo omogućava ovakve poruke kojima se Srbima jasno daje do znanja na koji način ih posmatraju.

"Pravosudne institucije na nivou BiH ništa ne preduzimaju da se kazne ovakve ratnohuškačke poruke poput Orićevih, ali i onih koji je nedavno uputio Dudaković", kaže Nuždić.

On je naveo da ne iznenađuju posljednje ratnohuškačke poruke Orića, kao i ignorantski stavovi Haškog tribunala i pravosuđa BiH prema srpskim žrtvama na tom planu.

Prema njegovim riječima, identično se ponašaju i predstavnici zapadnih zemalja u BiH koji grubo omalovažavaju srpske žrtve, što se vidi i po tome jer ne prisustvuju pomenima srpskim žrtvama.

"Upravo iz ovih razloga moramo biti svjesni značaja postojanja Republike Srpske i njenih institucija", ocijenio je Nuždić.

Organizacije u Srpskoj koje njeguju tradiciju Odbrambeno-otadžbinskog rata ukazale su da Orić ovakvim izjavama ponovo prijeti oružanim sukobima i novim krvoprolićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana