NSRS usvojila Zaključak: Ambasadoru agreman, odbačena Rezolucija Bundestaga

GS
NSRS usvojila Zaključak: Ambasadoru agreman, odbačena Rezolucija Bundestaga

BANjALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su na današnjoj posebnoj sjednici Zaključak kojim se odbacuje njemačka intervencionistička politika u BiH.

- Narodna skupština odbacuje i Rezoluciiju Bundestaga o BiH - ističe se u Zakuljčku.

U Zaključku piše i da Njemačka kao zemlja potpisnica Dejtonskog sporazuma ima obavezu da dosljedno primjenjuje ovaj sporazum.

- NSRS donosi odluku i daje agreman njemačkom ambasadoru u BiH (Tomasu Fitšenu) - ističe se u Zaključku Narodne skupštine.

Zaključak je su predložili poslanički klubovi SNSD-a, Socijalističke partije, Demosa, Ujedinjene Srpske, NPS-a i NDP-a.

Narodna skupština Republike Srpske time nije potvrdila veto srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, koji se odnosi na nedavanje agremana njemačkom ambasadoru u BiH.

Prilikom glasanja, za Dodikovu izjavu o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru SR Njemačke u BiH, koja je usvojena bez konsenzusa u Predsjedništvu, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.  niko od poslanika nije bio za, niti protiv, ali je bilo 46 uzdržanih.

Istovremeno, Narodna skupština je prostom većinom usvojila dva zaključka koje su usaglasile stranke vladajuće koalicije. Zaključke je od ukupno 52 poslanika 47 glasalo, 46 je podržalo, jedan je bio uzdržan, a nijedan nije bio protiv.

Narodna skupština odbila je šest zaključaka koje je predložila Poslanička grupa Socijalističke partije Srpske, Gorana Selaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana