Novitović: Stabilna situacija u svim dijelovima Srpske

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović izjavio je da prati rast vodotoka i da je u svim dijelovima Republike Srpske situacija stabilna.

 “Pratimo dotoke rijeke Drine i njenih pritoka, rijeku Lim i rijeku Rzav, dotoci su iz Srbije i Crne Gore. Imamo stalnu komunikaciju i provodimo sve preventivne mjere” istakao je Novitović.

On je izrazio očekivanje da će se nakon prestanka padavina dotok reflektovati i na Donje Podrinje, odnosno Zvornik i Bijeljinu.

“Pozivamo ove lokalne zajednice da saglasno odredbama plana provode sve mjere iz njihove nadležnosti i da odgovorno postupaju” zaključio je Novitović.

Ivanović: Očekuje se rast rijeke Drine

Očekuje se dalji rast vodostaja Drine na području Zvornika, rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović nakon što je gradski Krizni štab za vanredne situacije saopštio da je večeras povećan protok na Hidroelektrani “Mali Zvornik”.

Protok Drine na Hidroelektrani “Mali Zvornik” večeras iznosi 2.150 metara kubnih u sekundi, a na Hidroelektrani “Bajina Bašta” 2.390 metara kubnih u sekundi, saopštio je večeras Krizni štab.

Današnji protok Drine kroz ove dvije hidroelktrane iznosio je 2.069 metara kubnih u sekundi, odnosno 2.230 metara kubnih u sekundi.

Ivanović je rekao da se zbog povećanja nivoa rijeke Drine u Karakaju danas izlila rijeka Hoča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana