Nović zatražio da se obavještajni odbor odredi o nelegalnom prisluškivanju

GS
Foto: Agencije

SARAJEVO- Predsjedavajući Kluba srpskog naroda u Domu naroda Paralamentarne skupštine BiH Sredoje Nović rekao je danas da je izjava ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića da je u BiH nelegalno prisluškivano više od 100 političara, novinara i drugih ličnosti iz javnog i političkog života, krupno bezbjednosno pitanje, te da očekuje da se Izvršno-obavještajni odbor jasno odredi o tom pitanju.

Nović je, na dijelu sjednice Doma noroda predviđenom za delegatska pitanja, rekao da je to podatak koji se nije čuo u novijoj istoriji i da je poražavajuće da do sada niko nije reagovao.

On je upitao odakle Konakoviću saznanja koja je predočio javnosti, da li ih je dobio neposredno od Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ ili je to saznanje pojedinca.

Nović je upitao da li su takvi podaci dostavljeni Tužilaštvu BiH s obzirom na činjenicu da se radi o zloupotrebi položaja.

"Da li je OBA te podatke dostavila Izvršno-obavještajnom odboru? Da li je o tome bilo rasprave na Izvršno-obavještajnom odboru?", upitao je Nović u obraćanju upućenom predsjedavjućoj Savjeta ministara Borjani Krišto.

Krištova je predložila da ovo delegatsko pitanje bude delegirano Izvršno-obavještajnom odboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana