Nović: Bećirović nastupa kao da je ViH samo zemlja Bošnjaka

Srna
Nović: Bećirović nastupa kao da je ViH samo zemlja Bošnjaka

SARAJEVO - Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović rekao je da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović očigledno nastupa kao da je BiH zemlja bez Srba i Hrvata, bez bilo koga drugog osim pripadnika njegovog, bošnjačkog naroda.

Nović je izjavio da Bećirović misli da živi u zemlji Bošnjaka, lažno prikazujući da pripada onima koji žele građansku državu, a pripada onima koji nisu ni za unutrašnji, ni za regionalni, pa ni za globalni mir.

“To je čovjek koji očigledno ne smatra da je BiH zemlja tri naroda i dva entiteta i da bez unutrašnjeg konsenzusa, dijaloga, dogovora nema nijednog stava koji može biti validan u međunarodnim odnosima”, rekao je Nović, reagujući na Bećirovićev stav da su punopravno članstvo u EU i NATO strateški ciljevi BiH i da BiH nije neutralna nego opredijeljena.

Nović je istakao da Bećirović nikada za sve ove godine od kada se bavi politikom nije rekao nijednu lijepu riječ za druge narode i njihova prava.

“Potpuno je jasno da nam je i onda kada smo nedavno bili u sjedištu NATO-a nedvosmisleno rečeno da NATO isključivo insistira na saradnji sa BiH, a ne na njenom članstvu sve dok se ne postigne unutrašnji konsenzus. Naravno, to ne važi za one kao što je Bećirović i njemu slični koji misle da mogu sa BiH upravljati na način da druga dva naroda potpuno ignorišu i da misle da je BiH njihova država”, naglasio je Nović.

On je rekao da se jednako tako odnose i oni koji pred međunarodnim zvaničnicima iznose da se plaše Srbije i granice sa Srbijom, huškajući tako i stvarajući klimu protiv naroda.

“Umjesto da se grade dobri odnosi sa susjedima - Srbijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, da se ti odnosi unapređuju, oni ne žele bilo kakvu vrstu dijaloga. Oni nisu za mir, ni unutrašnji, ni regionalni, pa ni globalni”, rekao je Nović.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović tvrdi da su punopravno članstvo u EU i NATO strateški ciljevi BiH. On je rekao da je na sastanku sa delegacijom Sjevernoatlantskog savjeta prenio da BiH “nije neutralna nego opredijeljena”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana