Nović: Političko Sarajevo pogađa istina

Srna
Nović: Političko Sarajevo pogađa istina

TREBINjE - Političko Sarajevo naivno misli da će, ako sruše Milorada Dodika, srušiti Republiku Srpsku, ali im ni jedno, ni drugo neće poći za rukom, izjavio je večeras delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović.

Nović je istakao da sarajevske političare odavno nije pogodilo tako nešto kao pismo predstavnika Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH, koje su uputili američkom Senatu i Predstavničkom domu i Evropskom parlamentu, a u kome je iznesena apsolutna i gola istinu o situaciji u BiH.

On je rekao da istina po pravilu pogađa i da u Sarajevu moraju da shvate da Republika Srpska i srpski narod jesu i treba da budu ravnopravni u BiH, ali da to oni ne mogu da shvate.

-Čini mi se da se u ovoj fazi sve skoncentrisalo, kao da su posljednji dani i sati odbrojavanja, prije svega, da se sruši Milorad Dodik kao predsjednik i sinonim Republike Srpske i da će time sve biti lakše - izjavio je Nović novinarima u Trebinju.

On je rekao da ne razumije zašto se digla tolika halabuka u FBiH zbog toga, a ne razmišljaju o tome što svakodnevno svjetski mediji pišu o mogućem terorizmu u BiH, “Al kaidi”, mudžahedinima i slično.

-A zašto ne preduzimaju tolike mjere i ne govore, na primjer, o tome da je Sarajevo jedan od najzagađenijih gradova u svijetu, kao i o rješavanju pitanja saobraćaja, o ubistvima u Sarajevu ili o ekonomskim pitanjima u tom gradu, nego su se skoncentrisali na temu Milorada Dodika, kao da u BiH ne postoji nijedno važno pitanje? - upitao je Nović.

On je naglasio da oni naivno misle da, ako sruše Dodika, da će srušiti Republiku Srpsku.

-Ali neće, jer je Republika Srpska mnogo snažnija i u krvi odbranjena - rekao je Nović i dodao da će i predsjednik Dodik i ubuduće biti tu gdje jeste.

Predstavnici Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH uputili su ranije pismo američkom Senatu i Predstavničkom domu, te Evropskom parlamentu u kojem su naveli da je BiH već dugo utočište radikalnih islamista i da nacionalističke politike najvećih bošnjačkih stranaka potvrđuju namjeru da u BiH vladaju bez Srba i Hrvata.

Oni su u pismu istakli da u FBiH postoje sela u kojima stanovnici sprovode šerijatski zakon, kao i da su dijelovi BiH naseljeni Bošnjacima i dalje dom brojnim spavačkim ćelijama “Al kaide” i terorističke “Islamske države” koje bi potencijalno mogle biti aktivirane ako i kada stigne naređenje.

"Ambasador Irana bi trebalo da bude proglašen personom 'non grata'”

Sredoje Nović rekao je da bi ambasador Irana trebao da bude proglašen personom non grata da u BiH postoji pravna država.

Nović je rekao da izjava iranskog ambasadora da će Iran, ukoliko zatreba poslati pomoć BiH kao što je to učinio i prije 30 godina, ne predstavlja nikakvo iznenađenje, jer je ta zemlja slala svoje borce i za vrijeme proteklog rata u BiH.

-Vidjeli smo kako su mudžahedini odsijecali glave stotinama Srbima na Ozrenu i vidjeli smo kakva je to njihova demokratija - rekao je Nović novinarima u Trebinju.

Nović je istakao da FBiH očigledno odgovara to što BiH “nije država u onom smislu kao što su države svijeta”, te da iz bezbjednosnih struktura još sklonjeni takozvani “spavači”.

-Oni se već sada uveliko bude i čini se da sada mnogo više gledaju, nego što spavaju- rekao je Nović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana