"Bajden nije pokušao da sjedne na nevidljivu stolicu" (VIDEO)

Srna
Foto: Tanjug

Na svečanosti povodom 80 godina savezničkog iskrcavanja u Normandiji u Drugom svjetskom ratu, američki predsjednik nije pokušavao da sjedne na nevidljivu stolicu, kako smo je ranije navedeno u ovom tekstu.

Pojedini domaći i regionalni portali prenijeli su da je Bajden "izgubio kompas" na svečanosti povodom 80 godina savezničkog iskrcavanja u Normandiji u Drugom svjetskom ratu, kada je navodno pokušao da sjedne na nevidljivu stolicu.

https://ads.bl-portal.com/www/delivery/lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=32&loc=https%3A%2F%2Fwww.bl-portal.com%2Fsvijet%2Fbajden-pokusao-da-sjedne-na-nevidljivu-stolicu-video%2F&referer=https%3A%2F%2Fraskrinkavanje.ba%2F&cb=60434c4ca1Međutim, svi komentari na račun reakcije američkog predsjednika su neosnovani, jer se na društvenim mrežama dijeli video koji je isiječen par sekundi prije nego što su zvanice sjele na svoja mjesta.

Ceremoniji obilježavanja 80. godišnjice početka savezničkog iskrcavanja u Ver-sir-Meru na sjeverozapadu Francuske prisustvovalo je oko dvije hiljade zvanica, uključujući američkog predsjednika Džoa Bajdena, francuskog predsjednika Emanuela Makrona, britanskog kralja Čarlsa Trećeg i britanskog premijera Rišija Sunaka.

Kompletan snimak te svečanosti dostupan je na You Tube kanalu The Times and The Sunday Times.

 

Pregledom tog snimka, moguće je vidjeti da organizatori dočekuju visoke zvaničnike državnika, pokuzujući im mjesta.

Bajden i Makron su, sa svojim suprugama, ukazali poštovanje i stajali tokom intoniranja himne i održanih govora.

Video, koji je poslužio medijima i korisnicima društvenih mreža da predstave Bajdena kao senilnog, isiječen je par sekundi prije nego što su sve zvanice sjele.

Napomena:

Kompletan članak je korigovan nakon analize portala raskrinkavanje.ba koji je u svoj analizi ukazao na lažnu vijet.

Korigovani su dijelovi teksta koji govore da je predsjednik SAD pokušao da sjedne na "nevidljivu stolicu" što je negirano pregledom kompletnog snimka sa navedenog događaja.

Shodno navodima u analizi urađena je korekcija teksta koja odgovara činjenicam, a i samom naslvu je istaknuto da je tekst orginalni tekst ispravljen.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana