Novi dokazi koji ruše srebrenički mit: U Potočarima borci ABiH stradali prije 1995. godine

SRNA
Novi dokazi koji ruše srebrenički mit: U Potočarima borci ABiH stradali prije 1995. godine

BRATUNAC - Više od 130 muslimana identifikovano je u dokumentu, čija je kopija u posjedu Srne, kao lica iz spiska haškog vještaka Helge Brunborg, koji su tužilaštva koristila da optuže Srbe za navodni genocid u Srebrenici, dok se ta ista imena nalaze i u bazi podataka pripadnika tzv. Armije BiH koji su poginuli ili nestali prije jula 1995. godine.

Ovaj dokument još jedan je u nizu dokaza da je, kako navodi Srna, priča o Srebrenici mit i farsa Bošnjaka i dijela međunarodne zajednice.

Prvi na spisku je Avdo Ademović, rođen 1968. za kojeg se na spisku Brunborgove navodi da je datum smrti 12. juli 1995. - dok se na spisku tzv. Armije BiH navodi da je datum smrti 1. avgust 1993.

Posljednji na tom spisku je Sead Mustafić, rođen 1962. - za kojeg se na spisku Brunborgove navodi da je datum smrti 11. juli, dok je na spisku tzv. ABiH navedeno da je umro 12. aprila 1995..

Za svih 137 lica na spisku tzv. ABiH naveden je datum smrti u periodu od 1992. godine do juna 1995. Kako dalje navodi Srna, na dokumentu, sa pečatom Haškog tribunala, piše da je to autentična kopija dokumenta Kancelarije haškog tužioca. Datum - april 2018. godine.

 

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je Srni da je ovaj spisak ljudi koji je u predmetu "Josipović i drugi" Tužilaštvo BiH koristilo da optuži Srbe, dokaz da su u Potočarima sahranjeni i oni koji su poginuli mnogo prije jula 1995.

Poručio je da dok god muslimani u BiH ne priznaju sebi da su vršili malverzacije u vezi sa Srebrenicom, Srbi će iznositi dokaze da je priča o genocidu podvala, laž i nešto što ne ide naruku onima koji žele od sebe da naprave žrtve.

- Kod njih je zbog toga, svakim danom sve veći strah od potpunog demontiranja srebreničkog mita, te kreću da napadaju sve srpsko, i vlast i rukovodstvo kako Srbije tako i Srpske, a što jasno pokazuje da je strah preovladao i da će se uskoro saznati istina - istakao je Kojić, dodajući da bošnjačkoj strani neće pomoći ni "krnje rezolucije", kao ni zapadne diplomate, ali ni ambasade, jer istina je samo jedna i neumoljiva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana