Novi britanski ambasador u nastupnoj posjeti Podžiću

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- Novi ambasador Velike Britanije u BiH Džulijan Rajli boravio je danas u nastupnoj posjeti kod ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića i tom prilikom poručio da će nastaviti "odličan rad njegovih prethodnika".

Rajli je rekao da Velika Britanija ostaje snažan prijatelj BiH i njenim građanima i da ostaje predana miru i bezbjednosti u BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

On je naglasio da će "prioriteti Ambasade Velike Britanije biti zaštita integriteta zemlje, osnaživanjem interoperabilnosti Oružanih snaga BiH putem bilateralne saradnje, britanske investicije i podrška ka evroatlantskom putu".

Sagovornici su ocijenili da je saradnja Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH sa Velikom Britanijom dostigla visok nivo u proteklom periodu i da su njeni rezultati vidljivi kroz zajedničke projekte.

U saopštenju je navedeno da su to zajednički projekti realizovani uz pomoć britanske Vlade, a da se njeni rezultati ogledaju kroz projekat izbora mladih visokoobrazovanih oficira iz građanstva, školovanja kadeta na vojnim akademijama u Britaniji, pomoć u radu Centra za obuku i operacije podrške miru i druge. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana