Novalić: FTV je izmislila moju izjavu da idem u zatvor, protiv mene vode montiran proces

GS
Novalić: FTV je izmislila moju izjavu da idem u zatvor, protiv mene vode montiran proces

SARAJEVO – Bivši premijer FBiH Fadil Novalić tvrdi da sinoć nije dao izjavu za Federalnu televiziju nakon što je objavljena informacija da je Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo prvostepenu presudu u slučaju "Respiratori" kojom je osuđen na četiri godine zatvora.

Federalna televizija objavila je da je Novalić za njih izjavio: ''Da, istina je, nismo službeno dobili otpravak presude, ali su me obavijestili da je presuda potvrđena. Sada slijedi izvršenje presude. Da, idem u zatvor'', a izjavu je prenijela većina medija u BiH.

Novalić je demantovao da je dao bilo kakvu izjavu, piše N1.

- 'Dragi prijatelji, hvala vam svima na ogromnoj podršci. Ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na pozive i poruke. Strani režiseri i domaći izvođači su grubim kršenjem prava i gaženjem pravde doveli ovaj proces do kraja. Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila a mediji koji su izvodili projekt horski prenijeli. Rekao sam da ću strukturu koja je ovaj projekat osmislila razotkriti. Narednih dana ću iznijeti sve informacije kojim raspolažem u vezi ovog montiranog procesa. Borba će se nastaviti i pravda će pobijediti -  poručio je Novalić na društvenoj mreži „Fejsbuk“.

Predstavnici FTV za sada se nisu oglašavali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana