Novaković Bursać: PDP uz pomoć Bošnjaka želi da mijenja izbornu volju građana

Srna
Novaković Bursać: PDP uz pomoć Bošnjaka želi da mijenja izbornu volju građana

BANjALUKA - Potvrdilo se da je Centralna izborna komisija političko tijelo instalirano od strane opozicije u Srpskoj, i da uz pomoć SDA i DF-a, želi da utiče na izbornu volju građana, rekla je delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Snježana Novaković Bursać.

“To su pokušali da urade i kada je riječ o izborima za predsjednika Republike Srpske. Međutim, tada nisu uspjeli jer je volja naroda bila dominantna”, rekla je Novaković Bursać novinarima u Banjaluci.

Kaže da se i sada, kada je Centralna izborna komisija (CIK) priznala sporni listić za PDP, pokazalo u čijoj službi radi Sarajevo.

“Žalost i podsmijeh zaslužuju oni koji kažu da je BiH država. Ovo na sve liči ali ne na državu, pravo i pravdu”, ukazala je Novaković Bursać.

Podsjeća i na odluku Suda BiH koja je i dovela situaciju na nakaradan nivo.

“Postoji i politička opasnost, što se može i vidjeti po izjavama generalnog sekretara PDP-a Nenada Vukovića koji nudi da Bošnjaci izaberu novi saziv Savjeta ministara”, istakla je Novaković Bursać.

Sporno je što to rade kao izborni gubitnici, ukazuje Novaković Bursać i podsjeća da to već uradili 2014. godine.

“To je narod i prepoznao i zbog toga je SDS i PDP smjestio u opoziciju, odnosno gubitničku klupu”, poručila je Novaković Bursać.

Naglašava da zvaničnici provode politiku onih ko ih je izabrao, a u ovom slučaju SNSD je izabrao narod, a PDP je izabrao CIK.

“Ja nisam dobila zvaničnu obavijest. Odluka o potvrđivanju izbora je jedinstvena. Izbori su potvrđeni i tu odluku nije niko poništio”, ukazala je Novaković Bursać.

Sve je nazvala lakrdijom, koje nema veze sa pravom i pravdom.

“Nisu obavijestili ni Narodnu skupštinu Republike Srpske koja je jedina legitimna za izbor delegata u Dom naroda. Svjesni su da su se upustili u pravni problem koji je nemoguće pravno završiti”, zaključila je Novaković Bursać.

Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukla iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Imajući u vidu da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata ne poštuje se volja građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana