Nova provokacija: Ratna zastava tzv. Armije BiH ispred Memorijalnog centra "Kragljivoda"

SRNA
Nova provokacija: Ratna zastava tzv. Armije BiH ispred Memorijalnog centra "Kragljivoda"

ISTOČNO SARAJEVO- Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je Srni da je danas na Kragljivodi, na magistralnom putu Srebrenica-Skelani, postavljena ratna zastava takozvane Armije BiH, u prostoru memorijalnog kompleksa za jurišnike Nasera Orića koji su 16. januara 1993. godine napali Skelane i ubili 69 Srba, mahom civila.

"Taj dan su ubijeni Aleksandar /5/ i Radisav /12/ Dimitrijević snajperskim hicem dok su s majkom i njihovim bratom pokušavali da pobjegnu u Bajinu Baštu", podsjetio je Kojić.

On je dodao da je istog dana ubijena i porodica Cvetka Ristića, otac, brat, sestra i majka.

"Taj dan je ubijena i Gordana Sekulić koja je svoga sina držala u naručju kada je snajper pogodio u potiljak", rekao je Kojić.

On je poručio da je ovo crvena linija preko koje porodice srpskih žrtava neće preći.

"Tražimo da policija hitno interveniše, u suprotnom lično ću otići i skinuti zastavu pod kojom je u Podrinju ubijeno 3.267 Srba. Ko je dozvolio novo poniženje srpskih žrtava", upitao je Kojić.

Kojić je ocijenio da je ovo direktan atak na Republiku Srpsku i novo ruganje srpskim žrtvama, te naveo da se "taj memorijalni kompleks nalazi na starom pravoslavnom groblju, što svi vrlo dobro znaju".

"Nama se brani da pomenemo naše generale, prijete nam sankcijama i sudovima, a druga strana islamizuje Republiku Srpsku. To nećemo dozvoliti", poručio je Kojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana