Nosović: Optužnica nastavak terorisanja srpskog naroda preko predsjednika Republike

Srna
Nosović: Optužnica nastavak terorisanja srpskog naroda preko predsjednika Republike

BANjALUKA- Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović smatra da je optužnica koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika optužnica protiv cijelog srpskog naroda.

-To pokazuje da u BiH ne postoji pravo i pravda za srpski narod i zbog toga je krajnje vrijeme da srpski predstavnici napuste pravosudne institucije na nivou BiH - rekao je Nosović Srni.

Nosović kaže da je ovakav postupak Tužilaštva BiH “nastavak terorisanja srpskog naroda preko predsjednika Republike Srpske”.

Prema njegovim riječima, postalo je pravilo da sve što je u vezi sa srpskim narodom mora biti uništeno i kažnjeno.

-Koja je logika da neimenovani visoki predstavnik radi ovo što radi protiv Republike Srpske i političkih izabranih predstavnika? - upitao je Nosović.

On je ukazao da srpski narod treba da se ujedini i shvati da ovdje nema prava i da se moraju primjenjivati druge metode i načini odbrane srpskog naroda i srpske teritorije.

Tužilaštvo BiH podiglo je juče optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana