Nobilo: Boris Milošević radio što mu je traženo iz Ministarastva

Tanjug
Nobilo: Boris Milošević radio što mu je traženo iz Ministarastva

ZAGREB - Hrvatski advokat Ante Nobilo komentarisao je slučaj bivšeg potpredsjednika vlade Borisa Miloševića, koji je sa još trojicom bivših članova vlade optužen da je zloupotrebio položaj i istakao da je njegov branjenik radio samo ono što je, kako je kazao, iz Ministarstva od njega traženo.

Za dva dana zagrebački Županijski sud odlučivaće o optužnici protiv četiri bivša člana vlade – Darka Horvata, Tomislava Tolušića, Josipa Aladrovića i Borisa Miloševića, a Nobilo kaže da još niko nije dobio poziv za suđenje.

Podsjetio je da je Ana Mandac, bivša pomoćnica nekadašnjeg ministra privrede Darka Horvata, koja je prva priznala i nagodila se sa tužilaštvom još u novembru dobila 11 mjeseci zatvora i dodao da je "ona ključna za Borisa Miloševića".

Na pitanje postoji li protiv Miloševića dosta materijalnih dokaza, advokat kaže da se ne može reći da materijalnih dokaza nema, ali se na teret njegovog klijenta, kaže, stavlja da je podstakao Mandac na počinjenje krivičnog djela zloupotrebe.

"Ali, mislim da ćemo dokazati da to nije bilo tako. Mandac je potstakla Borisa Miloševića, on nije imao ideju da radi suprotno zakonu. Na zahtjev Mandac je slao popis firmi u vlasništvu građana srpske nacionalnosti. Cijeli koalicioni i sporazum SDS S-a i HDZ-a obuhvatio je ovakav konkurs. Oni organiziraju konkurse i onda operativci izvitopere. Napravio je samo što je iz Ministarstva od njega traženo", jasan je Nobilo za zagrebačku N1 tv..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana