Nikšić za "Glas" o izmjenama Izbornog zakona: Dokument smo dobili od SNSD-a

Marijana Miljić Bjelovuk
Nikšić za "Glas" o izmjenama Izbornog zakona: Dokument smo dobili od SNSD-a

Lider SDP-a Nermin Nikšić potvrdio je za "Glas Srpske" autentičnost dokumenta koji su danas objavili brojni mediji a tiče se izmjena Izbornog zakona koje su dogovorili predsjednici stranaka koje čine vlast na nivou BiH.

- To je draft dokumenta na koji bi svi trebalo da damo primjedbe pa će tek onda sve biti usaglašeno. Dakle, taj dokument dobili smo od SNSD-a i mi bi sada trebalo da damo svoje sugestije. Šta će biti konačna verzija ne znam i rano je o tome sada govoriti - kazao je Nikšić.

I iz SNSD-a su potvrdili da su ideje kada je riječ o Izbornom zakonu stavljene na papir.

- Sve je to u formi nacrta. Pregovaramo i razgovaramo. Ima tu mnogo raznih ideja. Polako. Vidjećemo šta će biti - rekao je, između ostalog, portparol SNSD-a Radovan Kovačević u razgovoru za "Glas Srpske".

Podsjećamo, nakon sastanka lidera vladajućih stranaka na nivou BiH u četvrtak naveče, nakon kojeg je kratko poručeno da će novi Izborni zakon BiH biti završen tokom februara, u danas je u javnost isplivala očigledno radna verzija dokumenta koji su šefovi partija usaglasili u kojem je navedeno da će jedna od promjena biti i uvođenje obaveznog glasanja te kazne za one koji na dan izbora ne odu na birališta, povećanje cenzusa, ali i to da bi mandat trebao pripadati strankama itd.

Ove partije ne bi bile u NSRS da je cenzus bio pet odsto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana