Nikšić: "Osmorka" će mijenjati neustavne zakone u Federaciji

Srna
Nikšić: "Osmorka" će mijenjati neustavne zakone u Federaciji

SARAJEVO - Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić izjavio je da u Federaciji BiH /FBiH/ postoji nekoliko neustavnih zakona koji će biti izmijenjeni kada stranke "osmorke" budu imale većinu u federalnom Parlamentu.

Nikšić je rekao novinarima u Sarajevu da će nova parlamentarna većina u FBiH krenuti u smjenu rukovodstva "BH Telekoma" za koje je naveo da je "bankomat SDA".

"žTelekomž nema dobre rezultate zato što je sjajan na tržištu već zato što građani imaju patriotski odnos prema njemu i, umjesto da se to iskoristi i stvore pretpostavke da bude u funkciji građana, oni ga koriste za stranačko potkusurivanje", naveo je Nikšić.

Govoreći o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu i prelasku nekih stranaka koje su dio "osmorke" na federalnom nivou u koaliciju sa SDA i Demokratskim frontom, Nikšić je rekao da je dobio uvjeravanja čelnika tih stranaka da će oni ostati na pozicijama koje su ranije dogovorene.

"Vidjećemo kako će se to odvijati i da li je rukovodstvo FBiH spremno da prihvati većinu u oba doma Parlamenta FBiH ili ćemo imati blokadu", dodao je Nikšić.

Prema njegovom mišljenju, za sudije Ustavnog suda trebalo bi birati samo stručne ljude, iako je sada slučaj da su dvoje sudija bili u rukovodstvu političkih partije, te da u ovoj instituciji i dalje provijavaju politička i nacionalna opredjeljenja.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana