Nije bilo izjašnjavanja o Zakonu o sprečavanju sukoba interesa

Srna
Nije bilo izjašnjavanja o Zakonu o sprečavanju sukoba interesa

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da se o Prijedlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH nije izjašnjavalo danas na sjednici Savjeta ministara i da postoje određene aktivnosti koje je potrebno usaglasiti.

“Cijenimo da treba još vremena, da je radna grupa uradila dosta posla. Došli smo do novog teksta zakona koji će se analizirati kroz radnu grupu i nadležna entitetska ministarstva. Vjerujem da će se dalje nastaviti aktivnosti kako bismo došli do usaglašavnja i kako bismo se primjenom Poslovnika o radu Savjeta ministara putem hitne sjednice sutra ili neki drugi dan izjasnili o zakonu o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH", izjavio je Košarac novinarima u Sarajevu.

On je dodao da postoje neka otvorena pitanja, ali da vjeruje da će se doći do usaglašenog stava.

"Postoji nekoliko pitanja koja su sporna, ostaje na radnoj grupi da usaglašava ta pitanja. Vjerujem da će ta pitanja, ne samo u tehničkom, nego i sadržajnom nivou, biti usaglašena i da ćemo imati za koji dan novu verziju", rekao je Košarac.

Savjet ministara izjasniće se o Prijedlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH u novom tekstu nakon što dobije hitno mišljenje Kancelarije za zakonodavstvo BiH.

"Kancelarija za zakonodavstvo BiH intenzivno radi u konsultacijama s Ministarstvom pravde u Savjetu ministara, koje i predlagač ovog zakonskog prijedloga", navedeno je ranije u saopštenju Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana