NF za izmjene Izbornog zakona

GS
NF za izmjene Izbornog zakona

Predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić pozvala je sve stranke da prihvate izmjene Izbornog zakona.

"Uporno odbijanje tehničkih izmjena koje bi omogućile da rezultati izbora budu po volji građana jasno govori da SNSD hoće da ima netransparentan izborni proces. Ovo je tema već duži niz godina i SNSD to odbija, naš stav je da je za bilo kakvo nametanje, ako ga bude, odgovorna vladajuća struktura - izjavila je Trivićeva.

Nama je, kaže ona, interes kao društvu da imamo fer izbore, da narod zna i počne da vjeruje u njih, jer se odavno sumnja u izborni proces.

- Principijelno smo protiv nametanja zakona ali smo za izmjene i tehničke promjene, ne želimo da se ponovi 2022. godina - naglasila je.

Trivićeva je podsjetila da je jedina izmjena to što je kutija za glasanje okrenuta tako da se ne može slikati glasački listić.

Podsjećamo, Nijemac Kristijan Šmit, koga u Federaciji BiH priznaju za visokog predstavnika a u Republici Srpskoj doživljavaju kao turistu, zatražio je nedavno od Parlamenta BiH da izglasa izmjene Izbornog zakona BiH. On je Parlamentu BiH dao i rok za pomenute izmjene, i to u dijelu koji se odnosi na tzv. integritet izbora, elektronsko brojanje glasova i identifikaciju glasača. Ako se to ne desi, "zaprijetio" je da će on to uraditi nametanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana